0

A rózsa szerelmeseinek

Hasznos információk a rózsa szerelmeseinek: ültetés, gondozás, metszés, védekezés. A fajok és fajták áttekintése, részletes információk a kúszórózsákról, teahibridekről, miniatűr vagy angolrózsákról, valamint a gyönyörű floribunda rózsákról.

27 jún 2024
45

A lisztharmat a legtöbb virágot érinti, de a rózsákat különösen súlyosan érinti. A betegség veszélyes, de ha időben megtesszük a megfelelő intézkedéseket, a növények megmenthetők. A lisztharmat a növények, köztük a kertekben, üvegházakban és beltérben termesztett rózsák gyakori betegségeinek egy csoportja.

25 jún 2024
77

Ha nyáron megfelelő gondozást kapnak, 10 vagy akár 15 évig is nőnek és virágoznak ugyanazon a helyen, és a mászó rózsák és az ágyásrózsák még tovább is megmaradhatnak. A rózsák megfelelő nyári ápolása a kertben vagy a parcellában lehetővé teszi, hogy egész szezonban virágozzanak.

12 jún 2024
78

Minden kertészkedni vágyó ember álma, hogy egy exkluzív, rózsákkal teli kertje legyen. A cserjéknek nemcsak kiváló egészségnek kell lenniük, hanem egész nyáron át, egészen az első késő őszi fagyokig bőségesen virágozniuk kell.

31 máj 2024
86

Amikor Wilhelm Kordes egy generációs tengerészcsaládba született, és úgy döntött, hogy rózsát fog termeszteni, a családja nem támogatta azonnal a döntését. Most, 150 évvel és 5 generációval később, a német faiskolából származó rózsák világszerte ismertek, mint a hűvös éghajlatú területek legjobb rózsái. 

17 máj 2024
1057

A tavasz az az időszak, amikor a kert életre kel, és a rózsák - zöldterületeink királynői - újult erővel kezdenek egy újabb szezont. Ahhoz, hogy egész évben élvezhessük pompájukat, már kora tavasszal gondoskodnunk kell róluk.

15 máj 2024
1119

A rózsa egyértelműen a kert királynője, de ahhoz, hogy teljes mértékben kifejthesse minden szépségét, megfelelően elő kell készíteni a palántát és a helyét a kertben. Összegyűjtöttük neked a praktikus utasításokat, hogy mindent megfelelően csinálj.

mc visa dpd