0

Felhasználási feltételek

1. cikk – Általános információk

1.1. A feltételek a Gradinamax weboldalának ésa nyomtatott katalógusok használatához, valamint a Gradinamax által szállított és biztosított összes termék értékesítéséhez szükségesek. A Gradinamaxtól történő megrendeléssel Ön elfogadja az itt szereplő feltételeket, valamint az értékesítés időpontjában érvényben lévő kiegészítő feltételeket. A feltételek a szerződés részét képezik, ütközés esetén a kiegészítő feltételek élveznek elsőbbséget. Olvassa el, és győződjön meg arról, hogy megértette az összes kifejezést. További feltételek a jelen dokumentum 5. oldalán találhatók.

1.2. A gradinamax.hu oldal használatához és/vagy rendelés leadásához legalább tizennyolc évesnek kell lennie. Tizennyolc éven aluliak esetén a Gradinamax weboldal használata és/vagy rendelés leadása szülő vagy gondviselő beleegyezésével és felügyelete mellett történhet. Ha nem felel meg ezeknek a követelményeknek, kérjük, ne adjon le rendelést.

2. cikk – Az eladó személyazonossága

Jelen értékesítési feltételek a Gradinamax cégcsoport által nyújtott termékekre és szolgáltatásokra (továbbiakban: termékek) egyaránt vonatkoznak. Az online áruház nevének és címének részleteit a Kiegészítő feltételek tartalmazzák.

3. cikk – Termékek, beszerzés és szállítás

3.1. A termékekre, mennyiségre, minőségre, árra, áfára, garanciákra és szállítási költségekre vonatkozó információkat weboldalunkon, a katalógusban, a megrendelőlapon vagy a megrendelő oldalon találjuk. A weboldalon és az adott katalógusban található képek a teljes érésben lévő növények bemutatására szolgálnak, és általában pontosak, de kisebb szín-, forma- és méretbeli eltérések előfordulhatnak a termesztési körülményektől függően. A Gradinamaxnak joga van saját belátása szerint a termékek jellegét értesítés nélkül módosítani, mindaddig, amíg a diverzifikáció révén az anyagi rész nem módosul.

3.2. Megrendelésének elfogadása és a szerződés megkötése Ön és a Gradinamax között akkor történik meg, amikor a megrendelt árut elküldik Önnek, kivéve, ha a Gradinamax tájékoztatja Önt, hogy megrendelését nem fogadják el, vagy Ön lemondta azt. A Gradinamax fenntartja a jogot, hogy bármely, általa választott megrendelést visszautasítson, ha azt szükségesnek tartja.

3.3. Önnek jogában áll visszaküldeni a rendelést a termékek átvételétől számított 14 napon belül. Ebben az esetben kérjük, e-mailben vagy telefonon jelezze igényét a Támogatási és Reklamációs Osztályon rendelése regisztrációs számának megadásával. A terméket kizárólag az eredeti csomagolásban, az eredeti címkével és az eredeti számla másolatával küldheti vissza a Gradinamax részére a Kiegészítő feltételekben említett címre, és a Gradinamax visszatéríti a fizetett összeget, beleértve a kezdeti csomagolási és szállítási költségeket is. A csomagolás és a futárral történő kiszállítás költségeit az ügyfél köteles viselni. Kártyával fizetett rendelések esetén az összeget ugyanazon a kártyán térítjük vissza, amelyet a vásárláshoz használt, legfeljebb 15 napon belül az átvételtől számítva.

3.4. A Gradinamax fenntartja magának a jogot, hogy díjat számítson fel azon ügyfeleknek, akik megtagadják a fizetést a leadott rendelésekért, ha legalább 3 megrendelés érkezik, és ezek 50%-át visszautasítják. A felszámított díj megegyezik a szállítási költséggel.

3.5. A Gradinamax megpróbál minden megrendelt terméket kiszállítani. Az áruk és szolgáltatások a készlet erejéig állnak rendelkezésre, és bármikor visszavonhatók, beleértve a rendelés leadását is. Ha a megrendelése vagy annak bármely része nem teljesíthető, a Gradinamax értesíti Önt, hogy a kérdéses termékeket más termékekre cserélje, de előzetes egyeztetés nélkül is részben kiszállítja a megrendelést.

A termékleírások, promóciók, ajándékok és nyeremények módosulhatnak és/vagy javulhatnak.

3.6. Amennyiben a megrendelt termékek megsérülnek, meghibásodnak vagy hibásak, kérjük, a termékek kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül jelezze felénk e-mailben vagy forduljon az Ügyfélszolgálati és Reklamációs osztályhoz, aki visszatéríti az összeget vagy kicseréli a termékeket (lásd További kapcsolatfelvételi feltételek).

3.7. Amikor megrendelést ad le a Gradinamax termékeire, kap egy megrendelés-visszaigazoló e-mailt a regisztrációs számával. Csak ezután veszik figyelembe a megrendelés elfogadását teljes árfolyamon.

3.8. A Gradinamax mindent megtesz annak érdekében, hogy megrendelését az Ön által kért időpontban kézbesítse, amennyire lehetséges, akár korábban, akár később a kértnél.

3.9. A Gradinamax a termékeket a megrendelés során megadott címre szállítja ki. Fontos, hogy ezt helyesen közöljék. Kérjük, pontosan adja meg, hogy hova szeretné kiszállítatni termékeit, ha a Gradinamax általi kiszállítás időpontjában nem tartózkodik a megadott címen. A Gradinamax nem vállal felelősséget az áruk elvesztéséért vagy sérüléséért, miután azokat az Ön igényeinek megfelelően leszállították.

3.10. Az élő termékeket a kézhezvételt követően a lehető leghamarabb el kell ültetni. Kérjük, az átvétel után azonnal nyissa ki a csomagolást. Javasoljuk, hogy a megrendelés kézhezvétele után azonnal készítse elő a talajt az ültetéshez, a virágágyásokhoz, a cserepekhez vagy az ültetőgépekhez.

3.11. A kézbesítés Magyarországon, futárszolgálaton keresztül érhető el.

3.12. A vásárló a megrendelés csomagolási folyamatba érkezését követően már nem módosíthatja a rendelést, legyen szó termékváltozásról vagy lemondásról. Változás csak csomagolás előtt, kérésre lehetséges. A rendelés állapotára vonatkozó információkat az ügyfél kérésére megkapjuk.

4. cikk – Árak és fizetés

4.1. A feltüntetett árak helyi pénznemben értendők, és a közzététel időpontjában pontosak, de változhatnak.

4.2. A Gradinamax jogosult (részleges) előlegre, vagy visszautasíthatja a megrendelést, ha a korábbi szállításokat nem fizették ki.

4.3. Az összes feltüntetett ár nem tartalmazza a csomagolási és szállítási illetéket, és tartalmazza az aktuális mértékű áfát, a vetőmagok és szaporítóanyagok 9%-át, valamint adott esetben a szállítási díj 27%-át. A Gradinamax garantálja, hogy a weboldalon vagy az adott katalógusban szereplő ajánlatok érvényességi ideje alatt beérkezett megrendelések esetén a webáruházában, egyedi ajánlataiban vagy katalógusaiban feltüntetett árak nem emelkednek. A katalógusokban, akciókban vagy az online áruházban szereplő árak változhatnak. Ha egy katalógus vagy árlista érvényessége alatt az áfa mértéke megemelkedik, a Gradinamax fenntartja a jogot, hogy ezeket a többletösszegeket áthárítsa a vevőre.

4.4. Ha hiba miatt a termékdíjakat hibásan határozták meg akár egységszinten, akár akció aktiválásával, a Gradinamax nem köteles a szóban forgó terméket (termékeket) pontatlan áron szállítani. Ilyen feltételek mellett a Gradinamax értesítheti Önt a helyes árról, és kérheti a kérdéses termék(ek) megrendelésének megerősítését vagy elutasítását.

4.5. A Gradinamax a Kiegészítő feltételekben meghatározott számos módon elfogadja a termékek fizetését.

5. cikk – Jótállás

5.1. A Gradinamax garanciát vállal a leszállított termékekre, az alábbiak szerint:

- A Gradinamax ültetési anyagot a legnagyobb gondossággal termesztik, a termékek teljesen egészségesek;

- Minden dísznövény, gyümölcsbokor, gyümölcsfa és rózsa 90 napos növekedési és virágzási garanciával rendelkezik;

- Minden cserepes növényre és egynyári növényre 90 napos növekedési és virágzási garancia vonatkozik. Ezekre a termékekre a garancia a vásárlás napjától a növény vegetációs időszakáig tart.

A Gradinamax garantálja a leszállított termékek minőségét és/vagy hasznosságát is, a megadott specifikációknak megfelelően. A szállítási dátum a jótállás tényleges kezdő dátuma. Ha a szavatossági igényt a Gradinamax megalapozottnak ítéli, és a Gradinamax a termék(ek) visszaküldését kéri, a visszaküldés költsége a Gradinamaxot terheli. A megalapozatlan reklamációból eredő költségeket az ügyfél viseli.

5.2. A jelen garancia keretében semmilyen követelés nem érvényesíthető:

• gondatlanságból vagy szándékos helytelen kezelésből, illetve szélsőséges időjárási körülményekből (jégeső, vihar, hosszan tartó szárazság vagy erős fagy, az extrém hőmérsékleti ellenállási határ felett/alatt, az egyes termékek jellemzői rovatában feltüntetett) eredő károk esetén ;

• ha a terméket nem használják vagy nem megfelelően kezelik;

A jótállásra a fogyasztót a törvény értelmében megillető minden jog vonatkozik.

6. cikk – Kockázatok

6.1. A termékek sérülésének vagy elvesztésének kockázata Önt terheli a megrendelés átvételekor, vagy ha nem veszi át a szállítmányt a megbeszélt időpontban. A Gradinamax nem vállal felelősséget a termékekben bekövetkezett veszteségekért vagy sérülésekért, miután azokat az Ön igényeinek megfelelően leszállították.

6.2. A termékek akkor lesznek az Ön birtokában, miután azok sikeresen kiszállításra kerültek, és amikor a Gradinamax megkapta a teljes fizetési összeget.

7. cikk – Felelősség

7.1. A jogalkalmazástól függően a Gradinamax felelőssége minden következményért, beleértve a jelen feltételek megszegéséből eredő veszteségeket, vagy ha a szállított termék bármilyen módon nem kielégítő, a maximumra korlátozódik:

a. az ügyfél által a Gradinamaxnak fizetett összeg;

b. a nem megfelelő áruk Gradinamax részére történő visszaküldésének költsége.

A Gradinamax nem köteles az árut kicserélni vagy a vásárló által kifizetett összeget visszatéríteni semmilyen formában, a feltételeken kívül.

7.2. A Gradinamax nem vállal felelősséget a termékek elvesztéséért vagy sérüléséért, miután azokat az ügyfél által kért szállítási követelményeknek megfelelően leszállították.

8. cikk – A felelősség korlátozása a webhelyen és a katalógusban

8.1. A Gradinamax jogosult a termékeket bármikor előzetes értesítés nélkül megváltoztatni. A webhely naprakészen tartása érdekében hatalmas kereskedelmi erőfeszítések vannak, és a megadott specifikációk csak tájékoztató jellegűek.

8.2. A Gradinamax nem vállal felelősséget más olyan webhelyek tartalmáért, amelyek linkjei megtalálhatók az online áruház platformján.

8.3. Ha a weboldalon található információk vagy ajánlások nem elegendőek az Ön számára, javasoljuk, hogy kérjen további részleteket a Tanácsadó Szolgálattól. A Gradinamax nem vállal felelősséget az ebből a segítségből, ajánlásból vagy információból eredő károkért.

9. cikk – Adatvédelmi szabályzat

9.1. A Gradinamax tiszteletben tartja az Ön magánéletét, a677/2001 és 506/2004 törvények szerint. Önnek joga van a tájékoztatáshoz, az adatokhoz való hozzáféréshez, ahhoz, hogy ne legyen alávetve egyedi döntéseknek, valamint bírósághoz és ANSPDCP-hez forduljon. Személyes adatait a Gradinamax ügyféladatbázisa tartalmazza. Ennek az adatbázisnak az üzemeltetője a Gradinamax Cégcsoport, az úgynevezett Gradinamax EXTRA S.R.L. Az általunk gyűjtött adatok tartalmazhatják az Ön által az űrlapokon vagy a velünk folytatott levelezés útján megadott információkat (a számunkra kitöltve), beleértve a nevet, címet, e-mail-címet és telefonszámot, valamint pénzügyi információkat); azokat az információkat, amelyeket automatikusan gyűjtünk Önről az oldalunk látogatásai során, valamint azokat az információkat, amelyeket más forrásokból (üzleti partnerektől, ajánlási hitelezőktől vagy hirdetési hálózatoktól) kapunk. Az Ön adatait a szállítási szerződés értékelésére, megkötésére és végrehajtására, valamint az ügyfélkapcsolatok kezelésére használjuk fel, ideértve a Gradinamax, csoportunk tagjai vagy a Gradinamax által gondosan kiválasztott harmadik felek marketingtevékenységeinek végrehajtását, az esedékes fizetések behajtásáért és/vagy a csalás elleni intézkedések meghozataláért és a jogi kötelezettségek betartásáért.

10. cikk – Szellemi tulajdonjogok

10.1. Az ezen a weboldalon vagy bármely más Gradinamax kiadványban található információk és ajánlások kizárólag az Ön személyes használatára szolgálnak, és felelősségteljesen tekintendő bevált gyakorlatnak.

10.2. A webhely, a katalógusok és bármely más kiadvány minden írott, fényképes és tervezési tartalma, valamint azok kiválasztása és elrendezése, valamint minden szoftverösszeállítás a Gradinamax vagy licencadói bejegyzett tulajdona. A Gradinamaxnak joga van a használatához, és ez így védett. Minden jog fenntartva.

10.3. A Gradinamax vagy a szerzői jog tulajdonosának előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül a weboldal egyetlen része sem reprodukálható mechanikusan, elektronikusan, ideértve a fénymásolást vagy bármilyen más eszközt.

10.4. A névvel, logóval, szlogennel vagy más kifejezésekkel ellátott tartalmak egy másik személyt vagy a vállalatot illetik meg. A védjegy jogosulatlan használata illegális. Tilos az ilyen anyagokat vagy tartalmakat másolni, reprodukálni, továbbítani és terjeszteni vagy keretbe foglalni, kihasználni, kereskedelmi céllal vagy származékos műveket létrehozni és ebben harmadik félnek segítséget nyújtani. Ha tudomása van ilyen terjesztésről vagy kereskedelmi műveletről, Ön beleegyezik, hogy haladéktalanul értesíti a Gradinamaxot.

10.5. Ön tudomásul veszi, hogy az anyagok Gradinamax weboldalon történő közzétételével visszavonhatatlan, örökérvényű, szerzői jogoktól mentes, globális engedélyt ad a Gradinamaxnak és licencadóinknak az anyagok a Gradinamax weboldalán és bármely más módon történő felhasználására. Az engedély kiterjed az anyagok másolására, terjesztésére és minden egyéb módon történő továbbítására, valamint az anyagok szerkesztésére és adaptálására.

11. cikk Általános információk

11.1. Ha a Gradinamax vagy Ön nem érvényesít egy jogot a jelen feltételek alapján, ez a jogsértés nem akadályozza meg a Gradinamaxot vagy Önt abban, hogy a későbbiekben más jogokat vagy ugyanazt a jogot érvényesítse.

11.2. Amennyiben a jelen feltételek bármely rendelkezését bármely bíróság vagy illetékes hatóság érvénytelennek, illegálisnak vagy végrehajthatatlannak találja bármely joghatóságban, az adott rendelkezés nem része a feltételeknek, és nem befolyásolja az érvényességet, jogszerűséget vagy e rendelkezés bármely más joghatóságban való alkalmazhatóságát.

11.3. Ha Ön üzleti felhasználó, beleegyezik abba, hogy kérésre haladéktalanul kártalanítja a Gradinamaxot és/vagy leányvállalatait és képviselőit, adminisztrátorait és alkalmazottait minden követelésért, felelősségért, kárért, költségért és kiadásért, beleértve az ebből eredő jogi költségeket is a jelen feltételek megszegéséért vagy a Gradinamax webhely használatából eredő bármely felelősségért.

További feltételek

1. Ezek a kiegészítő feltételek (Gradinamax Oksana Wieckowicz, Poland Zgierz, ul. Barwnikowa 10, 95-100, NIP: 927-185-49-48, REGON: 521511993)

Ügyfélkapcsolatok: office@gradinamax.hu, Online chat-támogató szolgáltatás, tanácsadó szolgálat, +36 21 200 1244. A vonal munkanapokon 08:00 és 18:00 óra között üzemel.

2. Jelen értékesítési feltételek a Gradinamax cégcsoport által nyújtott termékekre és szolgáltatásokra (továbbiakban: termékek) egyaránt vonatkoznak.

3. A Gradinamax többféle módon is elfogadja a termékek fizetését:

  • Banki átutalás, a fizetés visszaigazolásával a csomag feladása előtt.
  • Fizetés a csomag kézbesítésekor.
  • Online fizetés hitelkártyával.

4. A Gradinamax felé történő fizetésnek tartalmaznia kell a csomagolási és szállítási díjakat, amelyek összege 3200 Ft online rendelés esetén, illetve 3200 Ft utánvéttel fizetett rendelés esetén.

5. Hacsak a Kiegészítő feltételek másként nem rendelkeznek, a jelen feltételekre és a webhely használatára Magyarország törvényei az irányadók, és azokkal összhangban értelmezik, és az esetleges vitás kérdéseket csak a bíróság rendezi.

6. Kiszállítás Magyarországon is lehetséges.


További információt szeretne?

Ügyfélszolgálat

+36 21 200 1244 (alapdíjas)

Ügyfélszolgálat és panaszok

office@gradinamax.hu – Ezen az email-címen felveheti velünk a kapcsolatot hogy visszajelzést küldjön, vagy a termékinformációkkal, fizetési módokkal, termesztéssel stb. kapcsolatban érdeklődjön. Kollégáink 24 órán belül válaszolnak Önnek vagy azonnal segítenek a chaten keresztül.

mc visa dpd