0

Tanácsok és ajánlások

Tippek és ajánlások - speciális cikkek gyűjteménye a kertészethez és a gazdálkodáshoz. Szakembereink tanácsokat, ajánlásokat adnak, és megosztanak minden titkot, amit az egészséges, erőteljes és a lehető leggazdagabb termés érdekében meg kell valósítani.

13 máj 2024
36

A rododendronok a kenderfélék családjába tartozó, virágzó, örökzöld, lombhullató ázsiai cserjék. Egzotikus, fényes virágaik és viszonylag könnyű gondozásuk miatt népszerűek a kertészek körében. A rododendronok és a rokon azáleák különböző méretű és formájúak, így sokféle tájképi kompozíció létrehozására alkalmasak.

07 máj 2024
54

Májusban nem kell gyötrődnöd a palántákkal, a magokat rögtön el is vetheted egy állandó helyre. A talaj kellőképpen felmelegedett, és a meleg időjárás már néhány hete tart, ami azt jelenti, hogy itt az ideje a zöldségek és virágok vetésének.

06 máj 2024
41

A tavasz utolsó hónapja a kertészek számára a legfoglalkoztatottabb időszak. Májusra esik a legtöbb fizikailag megterhelő feladat. Ki kell ásni az ágyásokat, rengeteg palántát kell ültetni, újra kell vetni a zöldségeket és a virágokat, és tucatnyi más sürgős feladatot kell elvégezni.

09 ápr 2023
848

Mielőtt megvalósítaná a gyep iránti vágyát, meg kell határoznia, hogy mi lesz a célja. Ennek függvényében kell dönteni egy bizonyos típusú fű mellett.

08 ápr 2023
1218

A zöldségek és erdei gyümölcsök magaságyáson történő termesztésének technológiáját Finnországban találták fel, ahol az időjárási viszonyok megkövetelik. A magaságyások megfelelnek az Ön kertészeti stílusának? Milyen előnyei és hátrányai vannak?

24 márc 2023
348

Milyen munkákat kell elvégezni az üvegházban a tavaszi növények ültetése előtt? Betegségek és kártevők elleni műveletek, a talaj tisztítása és fertőtlenítése. A talaj előkészítése a tavaszi szezonra.

08 feb 2023
500

A fűszernövények termesztése általában nem okoz sok problémát, viszont annál nagyobb megelégedést okoz. Sok fajtát csak egyszer kell elvetni, hogy kis erőfeszítéssel élvezhesse előnyeit az egész szezonban és azon túl is.

02 feb 2023
468

A közvetlenül a talajba ültetésre kész palánták vásárlása meglehetősen drága lehet. Már csak ezért is sokan döntenek úgy, hogy saját termesztési és palántaelőkészítési rendszert szerveznek. Néha hátráltatja a növény növekedésének hosszú időszaka és a folyamatban járó meglehetősen megerőltető munka.

18 jan 2023
712

Minden tapasztalt kertész tudja, hogy a rózsákat nem szabad ősszel metszeni. Ezt az eljárást tavasszal hajtják végre, és a fagy beállta előtt csak az elszáradt virágok és a száraz hajtások eltávolítását veszik igénybe. A megfelelő metszés segít megőrizni a bokrok egészségét és biztosítja a bőséges virágzást.

12 dec 2022
964

Az erdőszerűen kialakított kertet egyre jobban értékelik azok az emberek, akik el akarnak menekülni a nagyvárosok nyüzsgése elől, és élvezik a természet egyszerűségét.

  • 1
  • 2
mc visa dpd