0

Milyen virágokat nevelhet otthon és a kertben?

Kint még javában tombol a tél, tapintható a hideg. Minden kertész azon gondolkodik, hogy a virágok segítségével eredeti dekorációt állítson össze. Ez annak a jele, hogy abba kell hagynia a gondolkodást, és el kell kezdenie a dísznövény magvak elültetését. Egyébként minden így nyert palánta később, a meleg beálltával nyugodtan kiültethető a kertbe.

Milyen virágokat nevelhet otthon és a kertben?

Milyen növényeket nevelhet otthon magról?

Általában a legtöbb virág magról nevelhető. Javasoljuk azonban, hogy a növények két kategóriájára összpontosítsunk. Az első lehetővé teszi, hogy többet spóroljon a tavaszi ültetési anyag vásárlásán. A második még egy városi lakásban is megörvendezteti a szemet szépségével.
Az otthoni termesztéshez szükséges növények kiválasztásának kritériumai:

  • A virágzás időtartama.
  • Tolerancia a cserepes termesztéshez.
  • Ellenállás a természetes fény hiányával szemben.

A látszat ellenére sok növény megfelel ezeknek a kritériumoknak, köztük a fényűző angyaltrombita, az egzotikus golgotavirág, a színes gerbera vagy a cserepes növények királynője - a liziantusz. Egyébként a nagy és bőséges virágzás lehetősége miatt konténerekben történő termesztésük nagyon népszerűvé vált.
Egy másik érdekes javaslat a ciklámen. Egyetlen hátránya van - miután a poétikusan "téli pillangóknak" is nevezett varázslatos virágok virágoznak, nagyon nehéz lesz megállítani a virágzást. A gloxinia magról is termeszthető. Bársony csészevirágzata szépségével ragadja meg a figyelmet.
Az otthoni termesztés követelményeinek megfelelő növényeket vég nélkül lehet sorolni. Kínálatunkban mindegyiket megtalálja! Rendelje meg és élvezze őket otthonában!

Milyen virágokat nevelhet otthon és a kertben?

Milyen virágok,növények alkalmasak az otthonába és a kertjébe?

Legalább három olyan virágfaj létezik, amelyek nyáron a kertben és télen a házban is csodálatosan érzik magukat.
A mindig virágzó begónia egy gyönyörű növény, tavasztól őszig folyamatosan megjelenő virágok borítják. Az ilyen fajták kis méretűek, de gyorsan nőnek és könnyen termeszthetőek. Nem kell sok ahhoz, hogy élvezze a csodálatos kilátást.
A magokat állandóan nedves aljzaton kell tartani. Az első hajtások megjelenése előtt a cserepet fólia vagy átlátszó fedél alatt kell tartani. Csak az első 2-3 valódi levél fázisában kell óvatosan átültetni őket nagyobb cserepekbe. Annak érdekében, hogy a begónia bőségesen virágozzon, érdemes kissé levágni a hajtásokat. Ne felejtse el megrendelni a begónia magvakat a tavasz beköszönte előtt!

Milyen virágokat nevelhet otthon és a kertben?

Muskátli

A leglenyűgözőbb, legszokatlanabb és legritkább fajtái pontosan magok vetésével nyerhetők. A gyűjtők nagyra értékelik formáik és színeik változatosságát. A decemberben elvetett muskátlik júliusban virágoznak, és minden erkély, terasz, kert arculatát megváltoztathatják. A muskátli magok kicsik, ezért kezdetben kisebb cserepekbe is vethetők. Körülbelül egy hét múlva jelennek meg a palánták, és amikor az első 2-3 valódi levél megjelenik, átültethetők nagyobb cserépbe. Ne felejtse el öntözni őket a virágos növényeknek szánt műtrágyákkal. Sok foszfort tartalmaznak, aminek köszönhetően serkentik a gyökérrendszer fejlődését, és ennek eredményeként több rügy jelenik meg. Nyáron a növények nyugodtan elhelyezhetők a földben, a szezon végén pedig kiáshatók és visszaköltözhetők a házba. Új palántákat is készíthet belőlük, és folyamatosan élvezheti virágzásukat!

Díszcsalán

Ezek az eredeti növények színes levelekkel kissé hasonlítanak a csalánra. Nem sokkal ezelőtt ismét népszerűvé váltak, otthon és a kertben is termesztik. Egész évben szépek – ez az erősségük! Ha nyárig veti őket palántáknak, sikeresen kaphat nagyszámú palántát, amelyek hasznosak lesznek színes kompozíciók készítéséhez vagy szegélyek díszítéséhez. Tekintse meg a díszcsalán kollekciónkat, és képzelje el ezt a sok szépséget a kertjében!
Magról termesztésük nem bonyolultabb, mint a begónia vagy a muskátli. Bátran vetheti cserepekbe vagy miniüvegházakba. Tartsa őket jól hidratáltan és melegebb hőmérsékleten. Ne felejtse el a világítást is. Amikor a palánták nőnek, átültetheti őket a kertbe, ahol virágágyásokat vagy szegélyeket díszítenek.Mi a tapasztalata a magról való virág ültetésével kapcsolatban? Ossza meg velünk történetét kommentben!

Által posztolva: 03 feb 2023
Megtekintések: 467
(Szavazatok: 0, Értékelés: 0)
Hagyjon egy kommentet
Értékelés
Adjon hozzá egy, vagy több fájlt
    mc visa dpd